Hvordan fungerer et HPFI relæ få ny fejlstrømsafbrydere

Et HPFI relæ eller en fejlstrømsafbrydere er en koblingsenhed, der afbryder den unormale strøm eller fejlstrøm. Det er en lille mekanisk enhed, der reagerer hvos strømmen fejler (fejl)strøm og udfører desuden funktionen som en kontakt. Fejlstrømafbryderen og HPFI relæet er hovedsageligt udviklet til at lukke eller åbne et el-system, og beskytter dermed det elektriske system mod skader.

Arbejdsprincippet for HPFI relæ og fejlstrømsafbryder 

Fejlstrømsafbrydere består i det væsentlige af faste og bevægelige kontakter. Disse kontakter rører hinanden og fører strømmen under normale forhold, når systemet er lukket. Når HPFI relæet/fejlstrømsafbryderen er slået fra, går de strømførende kontakter, kaldet elektroderne, i indgreb med hinanden under tryk fra en fjeder.

Under normal driftstilstand kan fejlstrømsafbryderens arme åbnes eller lukkes for at skifte og vedligeholde systemet. For at åbne HPFI relæet/fejlstrømsafbryderen kræves der kun et tryk på op af en aftrækker.

 Når der opstår en fejl på en del af systemet, bliver HPFI relæet/fejlstrømsafbryderen udløsespole aktiveret, og de bevægelige kontakter skiller sig fra hinanden af ​​en eller anden mekanisme, hvilket åbner for el-systemet igen.

Derfor ny fejlstrømsafbrydere

At montere en ny fejlstrømafbrydere er den bedste sikkerhedsforanstaltningen med brand og stød du kan tage. I hvert fald hvis du spørger Frederiksbergs Elektriker. 

Kontakt os og se priser for ny fejlstrømsafbrydere eller nyt HPFI relæ hvis du bor i Københavns eller i Nordsjælland.

Typer af fejlstrømsafbryderen

HPFI relæet/fejlstrømsafbryderen er hovedsageligt klassificeret på basis af nominelle spændinger. Afbrydere under nominel spænding på 1000V er kendt som lavspændingsafbrydere og over 1000V kaldes højspændingsafbrydere.

Den mest generelle måde at klassificere afbryderen på er på grundlag af lysbuelukkening, som de kaldes på fagsprog. Alle højspændingsafbrydere kan klassificeres i to hovedkategorier, nemlig olieafbrydere og oliefrie afbrydere.

Læs mere: Flere gode argumenter til ny fejlstrømsafbryder eller nyt HPFI relæ 

DEL:
Elektriker

Elektriker

Elektriker på Frederiksbergs som tilbyder alt af el - Jeg har stor erfaring med elinstallationer til både boliger og erhverv. Kør gerne ud og fejlsøger på ødelagte elinstallationer mv. som elektriker døgnvagt Frederiksberg

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lignende Indlæg

Montering af ekstra stikkontakt

Montering af ekstra stikkontakt

Frederiksbergs Elektriker og vores besætning henvender sig til en lang række elektrikerydelse med det eneste mål at imødekomme vores kunders

Montering af ekstra stikkontakt

Montering af ekstra stikkontakt

Frederiksbergs Elektriker og vores besætning henvender sig til en lang række elektrikerydelse med det eneste mål at imødekomme vores kunders

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.