3 trin til at selv udskifte en sprunget sikring

Lad ikke en sprunget sikring skræmme dig, du kan sagtens selv selv udskifte en sprunget sikring. Udskiftning af en sikring er en forholdsvis nem, gør-det-selv-hjemmeopgave, som du kan løse med lidt information og en vis viden om elektriske sikkerhed i hjemmet.

Reparer en sikring i gammel el-tavle og ny el-tavle selv

Hvis dit hjem har en el-tavle, er det bedste råd at planlægge i forvejen og blive fortrolig med el-tavlen og med de typer sikringer, det kræver. Uanset om du skal skifte sikring gammel el-tavle eller skifte sikring i en ny el-tavle med automatsikringer så er det godt at sætte sig ind i hvordan tingene fungerer. 

Nederst kan du læse vores guide til hvordan selv udskifte en sprunget sikring gammel eltavle, skifte sikring ny el-tavle med automatsikringer skal laves af en autoriseret elektriker. 

Find din el-tavle derhjemme

Kend placeringen af ​​dit hjems el-tavle. Dette er kommandocentralen for dit hjems elektriske system, og el-tavlen er normalt placeret bag en lille boks. Du kan også finde disse el-tavler i garagen, loftet, kælderen, opbevaringsrummet, vaskerummet, bryggerset eller gangen. I ældre boliger kan el-tavlen stå udenfor, eventuelt i nærheden af ​​din elmålerboks. Nogle store hjem kan endda have mere end en el-tavle.

Hvis du ikke kan finde el-tavlen, og du har fået foretaget en boliginspektion før køb af ejendommen, skal du henvise til din inspektionsrapport, som muligvis viser placeringen af ​​el-tavle. Eller du kan spørge bygherren, hvis du ved, hvem det er. Hvis alt andet fejler, kan en professionel autoriseret elektriker hjælpe dig med at finde el-tavlen.

Uanset hvor dit el-tavle er placeret, skal du passe på ikke at blokere det med kasser, hylder eller møbler. Du vil have nem og hurtig adgang til det, hvis noget går galt. Det er også nyttigt at have en batteridrevet lommelygte eller lanterne i nærheden af ​​den el-tavle, så du kan se, hvad du laver, hvis det er mørkt på grund af strømsvigt.

Se, hvad der er indeni el-tavlen

Når du åbner el-tavle kan du se, om du har smelte sikringer eller automatsikringer. Sikringer er runde og skrues i stikkontakter, mens automatsikringer ligner en række kontakter eller håndtag. Uanset hvad din el-tavle anvender, skal du sørge for, at hver automatsikring eller sikring er tydeligt mærket og identificerer, hvilken zone eller område af hjemmet den kontrollerer. Klar, detaljeret mærkning sparer dig tid med at lokalisere og reparere en sprunget sikring.

Afgør, om sikringen er sprunget. Hvordan ved du, om du har en sprunget sikring? Her er et par tip:

– Normalt går strømmen i dele af din bolig i stedet for hele boligen

– Ofte mister området strøm, når du kører flere elektriske apparater og tænder for på samtid. Denne overbelastning kan få en sikring til at springe.

Det er vigtigt at huske, at en sprunget sikring, eller udløsning af en automatsikring, faktisk er en indbygget sikkerhedsforanstaltning for dit hjem, der forstyrrer det elektriske flow og hjælper med at forhindre overbelastede ledninger i at forårsage brand. Hvad der kan virke som en gene eller ulejlighed er faktisk med til at holde dit hjem sikkert.

Relateret info: Sikring slår fra hele tiden, eller automatsikring bliver ved med at slå fra

 

Her er 3 trin til hvordan at selv udskifte sprunget sikring gammel eltavle - springer sikring konstant eller har du automatsikringer kontakt en elektriker
Selv udskifte sprunget sikring gammel el-tavle

 

3 trin til hvordan du selv skifter sikring i eltavle

Sådan kan du selv udskifte en sprunget sikring gammel el-tavle, her er vores tre trin.

1. Sluk lyset, og tag stikket ud af apparater i den del af huset, der har mistet strømmen. Dette er med til at sikre, at du ikke også vil overbelaste den nye erstatningssikring. Udvis altid elektrisk sikkerhed, når du udfører reparationer i hjemmet, og forsøg aldrig en elektrisk reparation, hvis du er i tvivl om din viden eller evner. Det er bedre at tilkalde en autoriseret elektriker end at komme ud for en ulykke.

Sundt fornuft sikkerhedsforanstaltninger omfatter at sikre, at dine hænder er tørre og ikke står i vand, når du udfører elektrisk arbejde eller når du får adgang til din el-tavle Det er også en god idé at bære handsker og gummisåler, når du arbejder ved el-tavle, og at fjerne eventuelle smykker. Sikkerhedsbriller anbefales for at beskytte dine øjne, hvis du støder på elektriske gnister.

2. Sluk for hovedafbryderen for at afbryde strømmen til sikringsboksen. Nu skal du finde den sprungne sikring som du vil skifte selv. Tjek det mærkede område, der svarer til den del af huset, der mistede strømmen. En sprunget sikring kan være misfarvet, uklar eller have et smeltet eller knækket metalstykke indeni. Mens hovedstrømmen stadig er slukket, skru den sprængte sikring af og fjern den. Det er vigtigt at udskifte sikringen med en anden af ​​samme størrelse, type, klassificering og strømstyrke. Udskift aldrig en sprunget sikring med en med en højere strømstyrke, hvilket kan være farligt eller kan forårsage skade på din el-tavles ledninger. Du kan tage den sprungne sikring til en hardware- eller hjemmebutik for at få hjælp til at få en nøjagtig erstatning. Overvej at have ekstra sikringer ved hånden, så du har dem, når du har brug for dem. Skru den nye sikring ind i den samme stikkontakt i eltavlen. (Sæt aldrig andet end en sikring i sikringsudtaget eller holderen.)

3. Gendan nu hovedstrømmen i din el-tavle. Hvis sikringen springer igen, skal du tilkalde en autoriseret elektriker for at udføre en inspektion. Hvis sikringen er i orden, efter at du har tilsluttet strømmen igen, skal du tilslutte et par elektriske apparater eller tænde nogle lys i den elektriske zone, der styres af den nye sikring. Hvis sikringen springer igen, kan der være et problem med et bestemt apparat, eller du kan overbelaste sikringen med for mange elektriske krav. Tag enten stikket ud af stikkontakten eller ring til en elektriker for at vurdere dine øgede elektriske behov.

Vi håber at det lykkedes dig at selv selv udskifte en sprunget sikring gammel eltavle eller ny el-tavle med automatsikringer, og uanset om de er tale om en automatsikring eller smeltesikring.

Springer sikringerne konstant, bør du få autoriseret elektriker til at foretage en inspektion af dit hjem for at lokalisere problemet. Elektriske ledningsproblemer kan potentielt forårsage alvorlige brand- og elektriske farer, så det er bedre ikke at tage en chance, hvis du har spørgsmål i dit sind om sikkerhed. Hvis dit hjem er over 50 år gammelt, er det især en god idé at få en elektriker til at efterse ledningerne for at se, om det er sikkert og tilstrækkeligt til at håndtere alle behov hos nutidens boligejer.

Hvis det ikke fungerede for dig at selv udskifte en sprunget sikring gammel eltavle eller ny el-tavle med automatsikringer, kontakt Frederiksbergs Elektriker, så hjælper vi dig, vi kører i hele region hovedstaden. 

DEL:
Elektriker

Elektriker

Elektriker på Frederiksbergs som tilbyder alt af el - Jeg har stor erfaring med elinstallationer til både boliger og erhverv. Kør gerne ud og fejlsøger på ødelagte elinstallationer mv. som elektriker døgnvagt Frederiksberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lignende Indlæg

Montering af ekstra stikkontakt

Montering af ekstra stikkontakt

Frederiksbergs Elektriker og vores besætning henvender sig til en lang række elektrikerydelse med det eneste mål at imødekomme vores kunders

Montering af ekstra stikkontakt

Montering af ekstra stikkontakt

Frederiksbergs Elektriker og vores besætning henvender sig til en lang række elektrikerydelse med det eneste mål at imødekomme vores kunders

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.